Welcome to Cozette Boutique online store

Achizitii

Achizitii

Cozette Boutique achizitioneaza bijuterii cu diamante sau diamante de orice dimensiune, cu cerificate sau fara. Acestea vor fi verificate si evaluate, in functie de cei 4 C (carate, culoare, claritate, cut), de catre specialistul nostru.
De ce sunt cei 4 C importanti in achizitia diamantelor?
Fiecare dintre cei 4 C va juca un rol semnificativ în evaluarea diamantelor. Intelegerea acestor factori la un nivel de baza va va ajuta sa va asigurati ca primiti cea mai buna oferta posibila. Mai jos veti vedea o explicatie detaliata a fiecarui C pentru a va ajuta sa apreciati diamantul pe care il vindeti.

Caratul:
Caratul reprezinta greutatea diamantelor si a pietrelor pretioase, fiind un criteriu important in evaluarea unui diamant. In functie de claritate si culoare, pretul unui carat compus dintr-o singura piatra poate varia de la 300 de Euro la 18.000 de Euro. De asemenea, o piatra de 1ct. este de patru ori mai valoroasa decat 1ct. compus din patru diamante mai mici.

Culoare:
Un diamant este clasificat pentru a determina absenta relativa a culorii, pe baza scalei de culoare GIA care variază de la D (incolor) la Z (galben deschis sau maro). Diamantele variază in orice culoare, dar un diamant "incolor" este considerat cel mai valoros. Diamantele care sunt incolore permit luminii sa patrunda prin diamant, ceea ce creeaza un efect de lumina curcubeu.

Claritate:
Un diamant are o notă de claritate bazata pe numarul si amplasarea caracteristicilor interne (incluziuni) si caracteristicile de suprafață (pete). Nu este deloc surprinzator, cu cat sunt mai putine pete sau incluziuni pe care le are diamantul Dumneavoastra., cu atat este mai valoros. Incluziunile si petele interfereaza cu modul in care lumina se poate deplasa printr-un diamant. Clasele de claritate variază după cum urmează: Flawless, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2, I1, I2, I3.

Cut:
Este o conceptie gresita in mod obisnuit ca "taierea" unui diamant se refera la forma diamantului (forma de smarald, forma de inima, forma rotunda, forma printesa etc.). Mai degraba, acest C se refera la modul in care proportiile si finisajul unui diamant afecteaza aspectul general si calitatea sa. Taierea unui diamant este esentiala deoarece va descrie modul in care diamantul primeste lumina. Un diamant descris ca un bun "make" va reflecta lumina, mai degrabă decat sa-l lase sa treaca prin piatra. Diamantele taiate prea adanc sau superficial pierd lumina care trece prin partea inferioara sau laterala.

Contactati-ne telefonic pentru a stabili o intalnire cu evaluatorul nostru.
COZETTE BOUTIQUE
Str. DANTELEI,NR.90 A,CAMERA 2 ,Sector 5,BUCURESTI.
Telefon: +40 771.250.455.
E-mail: info@indico.ro

  • sub-total $300.00
  • Eco Tax (-2.00) $10.00
  • VAT (20%) $60.00
  • total $370.00